Language


Reservdelar - Försäljning - Service - Renoveringar Sales - Repairs - Renovations - Spare Parts STUDER and REVOX Tape Recorder STUDER SWEDEN

Denna hemsida kan använda cookies.Genom ditt besök här har du godkänt hemsidans villkor


Secure

payments

Verified


Delivery to US

Exceptions

some EU and US

Countries

Contact support


Authorized Globally Revox Studer and Audio Specialist


®

© Copyright 2022 Studer Sweden All Rights Reserved               


 STUDER

 Tape Recorder

 REVOX

 Tape Recorder

Inför  Renovering

Service

Beställa

Reservdelar

       UHER

Snabblänkar/Quick Links


STUDER and REVOX Tape Recorder STUDER SWEDEN Smart val/ Revox/Tape Recorder from Studer Sweden

Öppettider - Open hours

Övriga Tape Recorder from Studer Sweden

Contact e-post

Mail: order@studersweden.se Mail: support@studersweden.se

Order


Support


Tryck på       valfri ikon

 The world's only professional Studer Revox Renovation Workshop

Vi har tagit bort de olika FAS begreppen då vi infört

Dator Analyserings teknik vilket innebär förslag (offert) till åtgärder vid service. För kunden ett billigare alternativ där det är möjligt.


Samtliga Studer Revox bandspelare med våra resurser blir alltid återställda till nyskick den del som offererats.


Fullrenovering omfattar hela bandspelaren teknik och är den högsta klassen av Renovering. Här ingår alltid nya eller omslipade tonhuvud (in/avspelning)


Arbete med tonhuvud kan alltid efterbeställas om man inte väljer Fullrenovering.


Fråga aldrig vad det kostar att Renovera din bandspelare! Priset är helt beroende helt på i vilket skick den är vid analys här ovan nämnd.


Efter att kunden skickat sin bandspelare till oss lämnas alltid en offert som visar vad det kommer att kosta att åtgärda bandspelaren och vad som föreslås är bäst. Vilket gäller alla produkt vi utför service på.


Det är alltid du som kund som avgör. Offerten är

endast vägledande. Bäst pris blir alltid med hela offerten.


Det är aldrig ett krav från vår sida med Fullrenovering. Är det endast ett mindre lokalt fel betalar man endast för att åtgärda detta.


Grunden vid alla reparationer är att du betalar en

fast kostnad, en felsöknings avgift och offertunderlag.

Den fasta kostnaden tas bort vid ett reparationsarbete oavsett storlek.


Det kan inte bli enklare.


Fakta om Renoveringar

Renovering (av latinska renovare "förnya", "återställa") innebär att man återställer ett föremål som förändrats (försämrats) genom åldring, till ett tekniskt skick som motsvarar nyskick beroende på omfattning vid FAS alternativ som avgörs efter teknisk genomgång av teknisk support här. Alternativet är Service genomgång = enklare åtgärder


Bakgrund: Tillverkaren Studer också med produktnamnet Revox har aldrig haft någon officiell auktoriserad verkstad eller person i Norden. Ej heller i Sverige. Den ende som genomgått utbildning hos fabriken är en av innehavare denna hemsida som utsågs som auktoriserad för hela sortimentet av Studers produkter vid tiden, därtill var bekant med Willi. Man kan inte utse sig själv som auktoriserad för att man som privatperson säljer ett visst varumärke Det är således bluff om annonsören utge sig för att vara auktoriserad och går under bedrägeri i syfte att lura kunder.


I en numera nedlagd svensk hemsida påstod en äldre innehavaren att han blev auktoriserad 5 år efter Willis död vilket måste vara ett fenomen! (Spöke) Made in Germany?
Se upp för påhittade uppgifter om auktoriserade Revox Studer reparatörer på flera auktion sajter.

Du tar stora risker att köpa från sådan säljare


The picture shows part of our extensive test and repair department for advanced electronics in tape recorders Revox and Studer and many other brands we Renovate both analog and digital technology.


Efter 50 år finns inte mycket elektronikkort kvar att köpa. Det som finns är oftast trasigt och skrot som aldrig kommer att fungera.

Hur gör vi då frågar kunder? Då tar ett team över som ritar om korten (pcb) inte kopierar som är Copyrightskyddad. Nya elektronikkorten levererar rent tekniskt samma innehåll men med bättre egenskaper än de utgångna och med flera dB bättre ljudegenskaper och tystare med smartare ledningsdragningar oftast dubbelsidig elektronik. Tilläggas att nya mönsterkort med eller utan komponenter inte säljs som reservdelar inom EU, men till andra länder som USA mfl.  

Nytillverkade bandspelare innehåller senaste tekniken. Renoverade bandspelare oftast nya tekniken beroende på prisnivå och modelltyp. Vid Renovering av kundens bandspelare kan man köpa till ny teknik

 som då blir ett tillägg.Vad du som användare bör beakta att en Renoverad/Fullrenoverad bandspelare har betydligt bättre egenskaper och bättre funktioner än bandspelare som bara blivet temporärt åtgärdad vid fel, därtill betydligt tystare drift.


Inte många globalt

klarar dock utav att Helrenovera en bandspelare då det krävs stora kunskaper och teknik utöver det vanliga. Man måste blivet utbildad/auktoriserad av ursprungliga tillverkaren för att behärska den grundläggande tekniken även om inte mycket är kvar av den gamla! Alla dessa egenskaper är en trygghetsfaktor vilket du får genom att handla här.


Tyvärr går det inte alltid att använda ytmonteringsteknik (SMD)

på grund av fysikaliska hinder hos Studers ljudprodukter/konstruktioner vid nyproduktion av pcb. (mönsterkort) Många har inte insett detta hinder vilket kan komma få förödande tekniska konsekvenser hos Bandspelare/Förstärkare m.m.


Men som vanligt är vi Globalt ensamma om att bemästra även detta hinder med en smartare teknik.

Spara pengar!

Köp INTE Revox och Studer bandspelare på Internet sajter. Du får alltid skräp (skrot) som aldrig kommer fungera och du har aldrig några garantier.  Oftast hittar säljaren på att bandspelaren är genomgången och han varit/är auktoriserad från 60-70 tal. Många går på bluffen. Studer slutade att producera bandspelare på sent 80-90 tal och har aldrig utdelat någon auktorisation i Sverige. Läs ovan. Ett numera nedlagt företag fick sälja Revox i Sverige via Tyskland men på grund dåliga försäljningsvolymer

och urusel service blev de borttagna från Studer. Allt enligt Bruno Hochstrasser Studer - Switzerland vid tidpunkten.


Närmast kaos i verkstaden när flera nya Revox B77 samtidigt tar form till förstklassiga kvalitetsbandspelare i den nya Full Renovrade - serien.

Här byggs bandspelare från grunden. Nya kabelstammar och kontaktelement och mycket mer

allt utförda av professionella yrkesutövare.


En bandspelare omfattas av mängder med kabelanslutningar.

Bilden visar en del nya kontaktelement inpressade i kontakthus/block

Ett tidskrävande arbete när allt måste fungera till 110%